Servicii de mentenanţă IT

Luconsult Team este o companie certificată ISO9001 şi ISO27001, specializată în servicii de mentenanţă IT: administrare computere, servere, periferice, echipamente active de reţea, furnizare şi administrare de servicii de cloud computing, consultanţă IT, proiectare şi execuţie de lucrări de infrastructură. Cu o experienţă de 19 ani, suntem astazi o echipa matură de profesionişti, capabilă să ofere soluţii tehnice corecte pentru cele mai provocatoare sau presante situaţii inerente unui sistem informatic complex.

Mentenanță echipamente si servicii de rețea

Într-un sistem informatic complex, dacă serverele pot fi considerate creierul, cu siguranţă reţeaua este coloana sa vertebrală care asigură conexiunea între diversele echipamente, sisteme şi aplicaţii. O infrastructură de reţea bine proiectată şi construită este baza unui sistem IT fiabil, sigur şi eficient. O reţea robustă creează un mediu de lucru fără întreruperi semnificative şi fără erori.

Una dintre provocările cele mai importante în sistemele interconectate de astăzi o reprezintă securitatea datelor aflate in tranzit intre echipamentele de stocare si echipamentele de prelucrare. Este esențială cunoașterea tehnicilor de rețelistică dedicate acestui scop, cum ar fi cele care permit separarea traficului aferent diferitelor tipuri de comunicaţii, izolarea echipamentelor prin crearea de subreţele si VLAN-uri, implementarea de rețele WiFi de tip “guest” dedicate vizitatorilor, implementarea reţelelor virtuale private (VPN) cu scopul creșterii capacitații de lucru şi al extinderii activităţii unei companii din sediul său central la toate punctele de lucru, oriunde s-ar afla, într-un mod sigur şi integrat. Poate fi vorba despre un VPN client-to-site care permite calculatoarelor individuale să se conecteze la reţeaua companiei din orice loc – furnizând astfel o soluţie ideală pentru lucrul remote de acasă al angajaţilor – sau despre un VPN site-to-site care este gândit pentru a interconecta filialele/punctele de lucru între ele – asigurând astfel partajarea şi integrarea resurselor din toate locaţiile unei companii – sau despre solutii VPN integrate cu serviciile găzduite în cloud.

Un segment important al infrastructurilor de rețea îl constituie reţelele WiFi, care in ultimii ani au devenit pentru multe companii metoda principală, sau chiar singura metodă acceptată pentru accesul computerelor utilizatorilor la retea, în detrimentul clasicei metode de acces prin cablu. Este o directie care sfidează gândirea conservatoarea a administratorilor de rețea, ale caror argumente in favoarea conexiunii cu fir sunt stabilitatea si viteza superioară prin comparație cu conexiunea fără fir. În acelați timp și argumentele celor care forțează adoptarea soluțiilor WiFi sunt puternice, chiar dacă au in vedere motive mai puțin tehnice, cum ar fi viteza de implementare a unei solutii WiFi intr-un spatiu nou, aspectul inestetic al unei rețele cu fir, sau interdicția de a afecta pereții unui spațiu de birouri închiriat. Viitorul aparține conexiunilor WiFi, această direcție fiind susținută de către producătorii de laptopuri si desktopuri, laptop-urile fiind din ce în ce mai rar echipate si cu adaptor de rețea cu fir, iar desktop-urile fiind din ce în ce mai des echipate și cu adaptor de rețea fără fir. Deasemenea, instituțiile de standardizare si producătorii de echipamente WiFi au împins si vor continua să împingă hardware-ul către performanțe comparabile cu cele obținute prin conexiunile cu fir, astfel încât exigențele celor pretențioși să fie satisfăcute în mare măsură.

Cu o experiența de 20 de ani, avem capacitatea să implementam si să administrăm cele mai sofisticate topologii de rețea, dublate de soluţii de management centralizat şi de monitorizare remote, care permit notificări şi alerte in timp real, astfel încât orice disfunctie să fie rezolvată rapid.