Servicii de mentenanţă IT

Luconsult Team este o companie certificată ISO9001 şi ISO27001, specializată în servicii de mentenanţă IT: administrare computere, servere, periferice, echipamente active de reţea, furnizare şi administrare de servicii de cloud computing, consultanţă IT, proiectare şi execuţie de lucrări de infrastructură. Cu o experienţă de 19 ani, suntem astazi o echipa matură de profesionişti, capabilă să ofere soluţii tehnice corecte pentru cele mai provocatoare sau presante situaţii inerente unui sistem informatic complex.

Mentenanță computere

Dispozitivele de prelucrare a datelor, fie că vorbim despre computere desktop, laptopuri, tablete sau smartphone-uri, continuă să îşi păstreze un rol important în cadrul sistemului informatic, însă unul adaptat la prezent. Dacă în trecut administratorul era preocupat în primul rând de menţinerea performanţei lor prin diverse metode hardware şi software, astăzi acestă problemă este rezolvata de progresul tehnologic.
Miza s-a schimbat. În prezent, cea mai mare provocare şi ceea ce contează cel mai mult este securitatea datelor, ceea ce inseamnă prevenirea distrugerii sau coruperii acestora şi blocarea accesului neautorizat. Din acest motiv, obiectivul administratorului unui sistem informatic este acela de a se asigura că:


  • dispozitivele de stocare sunt criptate pentru a preveni accesul neautorizat la datele echipamentului, atunci când este pierdut sau furat
  • cheile de criptare sunt securizate, pentru a nu pierde definitiv accesul la date
  • parolele utilizatorilor sunt suficient de puternice
  • datele au copii de siguranţă valide care pot fi utilizate intr-o situatie excepţională
  • sunt implementate politicile de securitate şi GDPR trasate la nivelul companiei
  • toate dispozitivele au sistemul de operare actualizat
  • utilizatorii au fost instruiţi în legătură cu metodele de înşelăciune prin intermediul mesajelor email sau ale altor căi de comunicare electronică, pentru a reduce şansele de succes ale atacurilor informatice
  • este păstrată o evidenţă actualizată a tuturor dispozitivelor de prelucrare a datelor