image

Luconsult Team

Servicii IT

Servicii Luconsult

 • Computere

  Un segment important al oricarui sistem informatic este reprezentat de computerele de birou si portabile, absolut necesare pentru prelucrarea informatiilor specifice fiecarei companii, iar de fiabilitatea acestora depinde, de cele mai multe ori, insasi succesul companiei respective.

  Daca functionalitatea computerelor de birou poate facilita calea spre succes, disfunctionalitatea lor sau coruperea datelor stocate in computerele cheie (contabilitate, financiar, marketing, etc) poate conduce uneori la situatii extrem de neplacute sau chiar dezastruoase.

  Din acest motiv administrarea computerelor de birou implica responsabilitate dublata de pregatire profesionala si dotare tehnica corespunzatoare. Abordari superficiale de genul "am inteles problema, venim acum sa reinstalam tot", sau "daca se mai blocheaza dati un restart" indeparteaza si mai mult sansa de a descoperi cauza problemelor si conduc cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, la situatii neplacute si uneori, fara iesire.

  Pentru administrarea computerelor de birou Luconsult Team este pregatita sa ofere o asistenta complexa care poate fi structura in doua categorii:

  - servicii software: inglobeaza o gama foarte larga de operatii incepand cu cele de rutina: instalarea, configurarea si intretinerea sistemului de operare, a diferitelor aplicatii, a dispozitivelor periferice de orice tip, backup-ul datelor stocate in computere de birou acolo unde este cazul, etc, si terminand cu inlaturarea disfunctionalitatilor software care ne solicita intreaga competenta: restaurarea sistemului de operare, a aplicatiilor si datelor stocate pe computere afectate de diverse cauze accidentale (erori hardware imprevizibile, caderi de curent electric, etc).

  - servicii hardware: vizeaza in special eliminarea cauzelor care duc la degradarea performatelor sau chiar la distrugerea componentelor care intra in alcatuirea computerelor de birou.

 • Servere

  Serverele reprezinta, aproape intotdeauna, componenta cea mai importanta a unui sistem informatic si din acest motiv administrarea lor obliga la rigoare, pregatire profesionala si dotare tehnica de exceptie. Din contra, o abordare superficiala, sau delegarea unui personal insuficient pregatit teoretic sau tehnic, conduc aproape intotdeauna la transformarea serverelor in veriga slaba a sistemului informatic, iar efectele pot fi dintre cele mai dure: accesul unor persoane ostile la informatii confidentiale, pierderi de informatii, incetarea temporara a activitatii ca urmare a lipsei unei solutii pregatita din timp pentru situatii de avarie, etc.

  Luconsult Team s-a specializat in serviciul de administrare servere bazate pe platforme Linux si Windows. Experienta acumulata in timp si permanenta preocupare acordata componentei organizatorice au condus la definirea unor proceduri de lucru clare atat pentru operatiile de rutina: instalare, configurare si monitorizare servicii, intretinere hardware echipamente, dar mai ales pentru operatiile cu caracter special: pregatirea din timp a solutiilor de restaurare a functionalitatii echipamentelor care au suferit avarii hardware sau software, dezvoltarea de aplicatii software personalizate cu scopul informarii in timp real asupra starii de functionalitate a echipamentelor, etc.

  Serviciul de administrare servere presupune, prin natura lui, o organizare fara fisuri, certificarea ISO 9001 fiind doar unul din pasii pe care i-am considerat necesari pentru sprijinirea acestui deziderat.

 • Retea

  Administrarea infrastructurii de retea vizeaza cu precadere asigurarea unei comunicatii fluente, fara erori, intre echipamentele interconectate fizic din cadrul sistemului informatic.

  Suita de operatii necesare incepe cu simpla monitorizare a stadiului de imbatranire a elementelor mecanice de retea (cabluri, conectica, etc) si terminand cu depistarea, inlocuirea si configurarea echipamentelor defecte sau uzate moral: modem-uri, switch-uri simple sau cu management, routere, etc.

 • Consultanta

  Serviciul de consultanta IT este un serviciu de asistenta logistica oferit in scopul intretinerii, optimizarii si dezvoltarii sistemului informatic din companie:

  - consultanta pentru achizitionarea de echipamente noi

  - consultanta pentru extinderea si optimizarea infrastructurii de networking

  - consultanta pentru adaptarea sistemului informatic la cerintele momentului

  - consultanta pentru achizitionarea si utilizarea legala e produselor software de orice tip (aplicatii, produse multimedia, etc)

  - etc

  Serviciul de consultanta IT este inclus gratuit in orice contract de servicii, indiferent de anvergura sistemului informatic detinut.